Blog Entries
Vitamin B5
Category: General


Äta mat som innehåller mycket vitaminer är det bästa sättet att hålla sig frisk. Förutom att få 8 timmars sömn varje natt, en av de viktigaste sakerna som är folk behöver pantotensyra, som är mer känd som vitamin B5.

Vitamin B5 ger människor med mer än bara energi. Det spelar också en viktig roll för utsöndringen av hormoner som hjälper binjurarna fungera korrekt. Detta i sin tur hjälper kroppen att bränna mat, ger den första försvarslinjen mot allergier och håller huden, muskler och nerver alltid frisk.


Vissa forskare tror B5 kan också förhindra åldrande. Tester visar att få en tillräcklig mängd vitamin i kroppen kan stoppa tillväxten av rynkor eller förändringen i färgen på håret att antingen grå eller vit. För tonåringar, kan detta hjälpa till att stoppa produktionen av allvarliga olja körtel, vilket förvandlar till finnar eller acne.

När personen känner sig trött eller upplever smärta i kroppen, kan detta vara en indikation att B5 är nästan tom och det är dags att tanka. Detta kan endast vara återfick genom att äta något som är rikt på vitamin som nötkött, bryggeri jäst, ägg, baljväxter, svamp, nötter, saltvattenfisk, hela rågmjöl eller fullkornsbröd.

Dessa produkter är mycket grundläggande och kan köpas till överkomliga priser i snabbköpet eller närbutik.
Individen måste vara försiktig när det kommer till matlagning. Stekning objekt förstör några av pantotensyra speciellt de som finns i frukt och grönsaker. För en förändring, kan personen äter denna färska för att kunna få en avsevärd mängd vitamin i kroppen.

Den stora sak om att äta mat som är rik på Vitamin B5 är att det inte kostar några skadliga biverkningar till skillnad från de från kosttillskott och andra läkemedel.

Det är bäst att undvika dessa och bör endast användas om den mat som äts inte ger tillräckligt för att personen. Någon som känner att det finns ett behov att använda kosttillskott bör rådgöra med en läkare först innan du köper den från hyllan. Detta är för att kunna få ersättning dagligen-rekommenderas att en specialist säger till patienten.

De flesta kosttillskott på marknaden har mer än bara pantotensyra. Detta är bra eftersom det är mer effektivt när de kombineras med andra typer av Vitamin B. Ett annat bra exempel är aktuell kräm som måste tillämpas dagligen.

De flesta kosttillskott kan köpas över disk. Om detta är för dyrt, skadar det inte för att kontrollera online för att hitta ett annat märke som kan ge samma mängd vitaminer till ett överkomligt pris.
Det finns också andra produkter till dem som har brist på vitamin B. Patienten måste gå till kliniken eller få ett recept från läkare så detta kan injiceras i kroppen.


Alla har en önskan att vara friska. En näringsriktig kost, regelbunden motion och vila är saker som vem som helst kan göra utan att spendera en massa pengar. Den mat som enskilde bestämmer sig för att köpa och äta hemma eller i en restaurang kommer att avgöra hur mycket vitamin B5 eller pantotensyra går in i kroppen.

 

RSS

Search

Blog Categories
Recent Comments
No one has commented recently

This website is powered by Spruz